20 Mayıs 2012 Pazar

Web standartları kontrol listesi

Web standartları kontrol listesi


 Bazıları için bu diğerleri için bu geçerli kodu kullanarak 'edilir, table-ücretsiz siteler' dir. Ancak, web standartları çok daha geniştir. Web standartları için yapılmış bir sitenin standartları (HTML, XHTML, XML, CSS, XSLT, DOM, MathML, SVG, vb) uygun ve en iyi uygulamaları (geçerli kod, erişilebilir kodu, semantik doğru kodu, kullanıcı dostu URL'ler vs) takip edilmesi gerekmektedir.

Diğer bir deyişle, web standartları için yapılmış bir sitenin ideal, yalın temiz, CSS tabanlı, erişilebilir, kullanılabilir ve arama motoru dostu olmalıdır.


Kontrol listesi Hakkında

     web standartları genişliğini göstermek için
     web sitelerinin üretim safhasında geliştiricileri için kullanışlı bir araç olarak
     web standartları doğru hareket isteyen geliştiriciler için bir yardım olarak


A doctype ('belge türü bildirimi' için kısa) Kullanmakta olduğunuz (X) HTML versiyonu validator bildirir ve her web sayfasının en üstünde yer almalıdır. Doctypes uyumlu web sayfaları önemli bir bileşenidir: biçimlendirme ve CSS onlar olmadan doğrulamak olmaz.


1.2 site Karakter seti kullanıyor mu?

     Bir kullanıcı arayüzü (örneğin bir tarayıcı) bir Web belgede kullanılan karakter kodlaması algılayamayacağı, kullanıcı okunmaz metin ile sunulabilir. Bu bilgiler, bakımı ve çok dilli bir sitenin uzanan kişiler için özellikle önemlidir, ancak belgenin karakter kodlamasını ilan XHTML / HTML ya da CSS üreten herkes için önemlidir.

    Ör: XHTML, HTML ve CSS Karakter setleri ve kodlamalar


1.3

Geçerli kod hataları ile kod daha hızlı hale getirecektir. Geçerli kod geçersiz kod daha iyi hale getirecektir. Tarayıcılar daha standartlara uyumlu hale geliyor ve bu geçerli ve standartlara uyumlu HTML yazmak için giderek daha gerekli hale gelmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder